| exooo.com - споделете с нас | goreshti.com - горещи снимки | zenofmen.com - списание за мъже | pikantno.eu - клюки, секс | dondomat.com - верига пицарии
Поръчайте online или по
телефона всеки ден
от 11:00
до 23:00
Верига пицарии Дон Домат доставят в цяла София!
Влезте със своя акаунт и поръчайте от нашия сайт
» Начало » Франчайз

Франчайз на ресторант от верига пицарии "Дон Домат"

История на веригата

Първото заведение "Дон Домат" отваря през лятото на 1999 г. в центъра на София. Следващите 3 заведения също се намират в центъра на града. Имат изключителен успех и се радват на широка популярност сред клиенти с най-различно социално положение и финансови възможности. Утвърждават се като място, където деловия човек може да обядва добре с относително не много пари, а вечер привличат предимно младежка клиентела. Поддържа се бързо и добро обслужване и постоянно качество на предлаганите ястия.

По-нататъчното разширение на веригата продължава в посока на кварталите на София. Първият франчайз стартира много успешно в началото на 2008 г. в ж.к. "Младост 1", в близост до Окръжна болница, вторият франчайзингов ресторант е в ж.к. "Редута" и буквално от първия ден след отварянето си достигна и поддържа обороти по-високи от очакваните.

В началото на юли 2009 г. отвори първият ни франчайз извън София - ресторантът се намира в центъра на Созопол и ще работи целогодишно.

Към настоящия момент веригата се състои от 4 собствени ресторанта и 5 - на франчайз.

Имаме много запитвания за създаване на франчайзингови ресторанти в София и страната и се надяваме скоро много от тях да бъдат осъществени.

Какво получавате при покупка на франчайз

- правото да ползвате търговската марка "Дон Домат" както и целият ни опит, описан в инструкции, правила, технология, рецепти и др.

- консултации при избора на място за вашето заведение, при сключване на договора за наем, в случай на закупуване на заведението - съдействие за осигуряване на банков кредит.

- идеен проект на търговската част и разработка на технология за кухнята.

- съдействие при разработката и узаконяването на проектите по всички части /архитектура, конструкции, ВиК, ОиВ,електро, технология/. Самото изготвяне на проектите се извършва от правоспособни специалисти и се заплаща от инвеститора.

- разработка на модерен и уютен интериор с минимални средства за изпълнението му, избор на маси, столове, осветление, декорация, озвучаване, озеленяване и др.

- консултации при обзавеждане на кухнята, подбор на mрибори и кухненски инвентар, с цел постигане на функционалност и ефективност при минимален разход на средства.

- помощ при подбора и контрола на изпълнителите на строителната част и елементите на интериора.

- обучение на персонал - извършва се предварително в заведенията на веригата и на място - преди и след отваряне на ресторанта. Опитен персонал от нашите заведения може да бъде временно командирован във вашият ресторант при нужда.

- снабдяването на храни и напитки за заведенията от веригата се извършва от предварително одобрени доставчици, с цел гарантирането на постоянно и еднакво качество. От всички доставчици получаваме преференциални цени, като клиент с много обекти и голям оборот.

- ползвате специализиран софтуер, разработван и усъвършенстван от нас през годините, който улеснява и оптимизира управлението и контрола на заведението във всичките му аспекти.

- за постигане на постоянно и еднакво качество във всички заведения от веригата, ние извършваме собствен контрол, напр. чрез т. нар. "таен клиент". Цялата информация от този контрол ще бъде на ваше разположение за да управлявате по-успешно бизнеса си.

- рекламните кампании на веригата ще влияят положително и на вашия бизнес.

Цена на франчайза за един ресторант от веригата „ДОН ДОМАТ”

Първоначалната такса 30 000 лв и от 1% до 7 % от ежемесечния оборот. Срок на договора - 10 години.

Първоначалната такса се заплаща на 3 равни вноски - първата при подписване на договора, втората след изготвяне на идейния проект и интериорното решение и третата - преди отваряне на заведението.

Максималната ежемесечна такса от 7% се заплаща при постигането на предварително заложен предполагаем максимален оборот, съобразен с местонахождението и броя места на обекта. За всеки месец, в който е реализиран по-нисък от предположения максимален оборот, процентът намалява пропорционално на оборота и достига 1% при реализиране на около 50 % от предположения оборот.

Често задавани въпроси

- Колко струва отварянето на един ресторант от веригата?

Разходите варират от 100 000 до 300 000 лв в зависимост от големината на заведението и броя места в него и от предварителното състояние на избраните за целта помещения. Тези разходи, плюс първоначалната такса, се възвръщат в срок от 1 до 2 години след отваряне на заведението.

- Под наем или покупка?

Много от разходите по създаване на ресторанта са свързани с подобрения на самото помещение, поради което препоръчваме на нашите клиенти да търсят да наемат помещения за срок от 10 години или да инвестират в собствено, ако имат възможност.

- Нямам опит, това проблем ли е?

Съгласно самата идея за разрастване на бизнеса чрез франчайз, най-подходящия партньор е физическо лице, пряко ангажирано в управлението на инвестицията си, в случая - на ресторанта. Липсата на опит в тази сфера е по-скоро преимущество, тъй като това дава възможността да бъдете обучени от нас да водите бизнеса по една вече доказала своята ефективност формула. Освен за първоначалното обучение, ще можете да разчитате на нас за консултации и помощ за целия срок на договора.

Съществува интерес към закупуване на франчайз и от по-големи компании, ангажирани с разнородни дейности, на които по една или друга причина се налага да управляват заведение. В такива случаи предлагаме други форми на взаимоизгодно сътрудничество, които се договарят съобразно конкретните условия. Например, бихме могли да поемем управлението на заведението вместо инвеститора, при създаване на условия за максимална прозрачност и взаимно доверие.

- Имам подходящо помещение, какъв оборот да очаквам?

Добре е помещенията да са с обща площ поне 300 кв.м. При тази квадратура могат да се разположат около 100 седящи места в търговската част. Естествено локацията е от огромно значение, добре е наоколо да има повече офиси и учреждения, които ще ви гарантират добра посещаемост на обяд. Максимумът,на който можете да разчитате е 100 000 лв месечен оборот, но ще печелите добре и при 80 000. Почти задължително е ресторантът да разполага с възможност за оформяне на лятна градина, тъй като в противен случай летните месеци ще работи не достатъчно добре.

- Колко персонал ще имам?

В заведението със 100 места, разгледано по-горе, ще работят средно 25 човека, включително в кухнята, на бара и в салона за клиенти.

 

Ако имате и други въпроси и нужда от допълнителна информация, моля потърсете ни.